Alleenstaande ouders

Empowermenttraining is speciaal bedoeld voor alleenstaande ouders. Deze intensieve training bereidt hen voor op een werkend leven in combinatie met de bestaande zorgtaken.

Samen met u brengen we de bestaande belemmeringen in kaart. Haalbare doelen en concrete stappen leggen we vast in een praktisch en meetbaar stappenplan. Na afloop van de training begeleiden we u naar een opleiding of een baan.

Tijdens de training is er veel aandacht voor sociale vaardigheden, persoonlijke presentatie, zelfvertrouwen en assertiviteit. Klanten leren hoe ze kunnen veranderen, hoe ze een persoonlijk netwerk opbouwen en zelf verantwoordelijkheid nemen. Ze krijgen sollicitatietraining, doen kennis op van de regionale arbeidsmarkt en krijgen voorlichting over financiële aspecten. Loopbaanoriëntatie en een beroepskeuzetest maken ook deel uit van de training.

De bijeenkomsten vinden plaats bij Rentree en op andere locaties, bijvoorbeeld bij  een opleidingsinstituut of een ander bedrijf. Daarnaast huren we externe sprekers in zoals een opvoedcoach, een pedagogisch medewerker van een kinderopvangorganisatie en een budgetcoach.

Na afloop van de training (twee dagdelen per week, onder schooltijd) bent u beter in staat om zorg en school of werk te combineren, heeft u beter inzicht in de eigen competenties, vaardigheden en mogelijkheden op de arbeidsmarkt, weet u de weg naar de nodige instanties en kent uw leven meer structuur.