Selectieassessment

Voor werkgevers die zekerheid willen hebben over de geschiktheid van een kandidaat voor een bepaalde functie.

Werkwijze
Het assessment bestaat uit een persoonlijkheids- en capaciteitentest. Voor de start bespreekt onze loopbaanadviseur met u wat uw exacte wensen zijn en welke eisen aan de betreffende functie(s) worden gesteld.

Het assessment wordt op één van onze vestigingen afgenomen; de kandidaat kan de testen deels thuis digitaal afronden. Om de objectiviteit zoveel mogelijk te waarborgen zal, na het afnemen van het assessment, iedere test door twee gecertificeerde testleiders worden geïnterpreteerd.

De testleider interpreteert de testuitslagen en spreekt ze vervolgens grondig door met de kandidaat. Na afloop van dit gesprek stelt de testleider een rapportage op. Indien gewenst geeft de adviseur een mondelinge toelichting op de rapportage.

Werk gerelateerde opdrachten, rollenspellen e.d. kunnen op verzoek van de werkgever onderdeel uitmaken van het selectieassessment en worden apart geoffreerd.

Resultaat
Het selectieassessment geeft inzicht in de volgende aspecten:

  • Is de kandidaat tot de gevraagde prestaties in staat?
  • Past hij binnen het team en de bedrijfscultuur?
  • Hoe is de match met u als werkgever?

Het biedt u een nauwkeurig en betrouwbaar inzicht in de capaciteiten, kwaliteiten, competenties, ontwikkelpunten en motivatie van de persoon.